Cand ai avut o problema de alimentatie, e foarte greu ca in meniul tau sa isi faca loc mancaruri complicate. Iar de Craciun, perioada inecata in produse traditionale, gustoase, dar si pline de grasime, e cu atat mai greu! Flavia Apostol nu face exceptie.
Flavia a devenit cunoscuta in urma cu cateva luni, cand toata Romania a aflat ca ar putea sa fie primul caz de anorexie din tara noastra. De atunci, lucrurile s-au schimbat un pic, iar Flavia a constientizat care era problema ei si... a inceput sa manance.
Cum Craciunul trebuie sa ajunga si la ea, am intrebat-o cum si ce va manca in aceasta perioada, cand de pe masa romanilor nu o sa lipseasca nici sarmalele, nici carnea de porc si nici cozonacul.
"Întotdeauna mi-a plăcut ca meniul de sărbători să fie cât mai îmbelşugat, nu neapărat pentru mine, cât pentru plăcerea şi mulţumirea musafirilor. Eu nu mănânc carne, nici măcar peşte, aşa că vă puteţi da seama că porcul nu este pe lista mea de bucate. N-am mâncat niciodată şorici, piftia nu-mi place nici cum arată, mirosul de friptură nu mă ispiteşte, iar când ajung la sarmale încep o adevărată muncă de selecţie, păstrez varza şi pun deoparte carnea tocată. Preparatele de Crăciun nu sunt tocmai pe gustul meu, nu sunt deloc de acord cu ritualul tăiatului porcului, mi se pare monstruos să alegi un animal, să-i iei răsuflarea şi să ţi-l aşezi pe farfurie, asta după ce înainte ţi-ai arătat evlavia ţinând post. Faptul că hotărăşti să curmi soarta unei fiinţe este tot crimă, deci implicit un mare păcat, fie că vorbim de un om, fie că ne referim la un animal, tot suflet este. Singurul preparat pe care abia îl aştept este celebrul desert franţuzesc 'Buche de Noel', buturuga cu ciocolată, este excelent şi îmi place să-l acompaniez cu lapte. Mai mult, o să pregătesc o porţie şi pentru Moş Crăciun, poate am noroc şi-l înduplec să lase tot ce are la mine", ne