Încă de joi după-amiază, un segment al străzii Preparaţiei din Vulcan – de la cel în care în ea dă Aleea Crizantemelor şi până la intrarea în sensul giratoriu de pe bulevard – a fost închis circulaţiei rutiere.
Restricţionarea
s-a făcut, pentru a se putea amenaja târgul cu produse culinare de sezon. Tradiţionalul târg de produse alimentare de Crăciun, am putea spune, fiindcă deja manifestarea se află la a doua ediţie. Deşi nu este de anvergura celui similar organizat acum o lună şi ceva, cu ocazia Zilei Recoltei, este totuşi bine, dacă ţinem seama de opinia celor pe care i-am întrebat, că autoritatea publică locală vulcăneană s-a gândit să deschidă un astfel de târg şi în acest an.
Nu toată lumea
din Vulcan are porc de tăiat. Se vede asta după mulţimea de oameni care s-au pus la coadă, ca să cumpere cârnaţi, sângerete, tobă, moietec, jambon afumat şi alte părţi anatomice ale animalului sacrificat de Crăciun şi transformat în de-ale gurii după procedee tradiţionale româneşti. Fireşte, lângă chioşcurile negustorilor care au scos la vânzare tradiţionalele componentele afumate ale lui Ghiţă, au apărut imediat şi cele ale vânzătorilor de tradiţionale jucării chinezeşti. Că doar trebuie ceva pus sub brad pentru copii, nu?
Încă de joi după-amiază, un segment al străzii Preparaţiei din Vulcan – de la cel în care în ea dă Aleea Crizantemelor şi până la intrarea în sensul giratoriu de pe bulevard – a fost închis circulaţiei rutiere.
Restricţionarea
s-a făcut, pentru a se putea amenaja târgul cu produse culinare de sezon. Tradiţionalul târg de produse alimentare de Crăciun, am putea spune, fiindcă deja manifestarea se află la a doua ediţie. Deşi nu este de anvergura celui similar organizat acum o lună şi ceva, cu ocazia Zilei Recoltei, este totuşi bine, dacă ţinem seama de opinia celor pe care i-am în