Momentul împodobirii bradului de Crăciun este aşteptat deopotrivă de cei mici şi de adulţi. Cel mai îndrăgit simbol al sfintelor sărbători poate fi foarte elegant dacă se respectă câteva reguli simple, dar de bun gust.
1 /.
1. Bradul nu trebuie să fie mare, ci bogat
Crengile pline și dese conferă pomului de Crăciun un aspect mult mai elegant decât în cazul unuia cu doar câteva ramuri. Dacă nu vrei ca musai mirosul specific bradului să îţi inunde locuinţa, poţi alege la fel de bine un brad artificial.
Dacă însă optezi pentru un pom natural, dar te îngrijorează că se va usca prea repede şi acele sale se vor scutura, este bine de ştiut că există suporturi care lasă tulpina liberă, iar aceasta poate fi introdusă într-un recipiect cu apă. Cu cât apa va fi schimbată mai des, cu atât bradul va rezista mai mult. Fireşte suportul trebuie mascat cu mai multe cutii de cadouri sau cu beteală. O altă variantă ar fi cea a braduţului în ghiveci. Pe acesta chiar îl poţi planta în grădină, după sărbători.
2. Cel mult două culori
Dacă îți dorești să ai un brad elegant, trebuie să alegi cel mult două culori, bradul de Crăciun nu este o sorcovă. Pentru un aspect elegant cele mai potrivite culori ar fi roșul și auriul, auriul și argintiul, albul și argintiul, albul și negrul. De altfel orice combinaţie cromatice ai alege, reţine regula celor două culori. Fireşte, te poți rezuma la o singură culoare.
3. Un singur model de beteală
Beteala poate fi foarte înșelătoare. Chiar dacă atunci când este expusă pare foarte elegantă, situaţia se schimbă dramatic atunci când e pusă în brad. Ar fi bine să alegi o singură culoare și un singur model pentru ca efectul să fie unul elevat.
4. Beculeţele de brad
Când alegi instalația pentru bradul de Crăciun, cel mai bine ar fi să alegi una care are luminițe al