O alternativă sănătoasă la preparatele din carne de porc este peştele. Poate fi o surpriză plăcută pentru oricine ia masa de Crăciun la tine acasă sau pentru o cină în familie. Rafinate şi gustoase, fileurile de peşte în crustă de seminţe sunt şi foarte uşor de pregătit.
Sursa: ecuisine.ro
Reţeta este de patru porţii, dar, în funcţie de numărul de invitaţi, o puteţi adapta nevoilor voastre. De precizat e că se serveşte atunci când s-a făcut, aşa că pregătiţi totul din timp, iar când sosesc invitaţii doar dati drumul la cuptor. Cât savuraţi voi un pahar de vin, mâncarea este gata!
Ingrediente:
4 fileuri de peste (cod, dorada, macrou, crap)
300 g roşii cherry
2 linguri cu ulei (sau unt)
1 căţel de usturoi
100 g pesmet
50 g alune crude
1 lingură cu seminţe de susan
1 lingură cu seminţe de floare-soarelui
pătrunjel verde
ulei pentru uns
sare
piper
Mod de preparare
Încinge uleiul într-o tigaie spaţioasă. Pune usturoiul feliat şi lasă-l doar atât cât să se aurească şi să îşi lase aroma, după care se scoate.
Se pune apoi în tigaie, pesmetul, alunele, seminţele de floarea-soarelui zdrobite şi seminţele de susan şi se amestecă să nu se ardă. Se lasă pe foc doar cât prinde o culoare aurie.
Se ia tava de pe foc, se lasă deoparte. Se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt, sare şi piper după gust.
Separat, aşază într-o tavă unsă cu puţin ulei fileurile de cod, presară deasupra sare şi piper, zeamă de lămâie după gust şi pune pe fiecare bucată de peste amestecul de pesmet şi seminţe.
În tavă, pe lângă fileuri, se pun şi roşiile cherry şi se pune în cuptor 20-25 de minute.