Specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică le recomandă argeşenilor să fie atenţi la consumul excesiv de alcool şi alimente, pentru a preveni riscul declanşării unor afecţiuni digestive
sau modificarea metabolismului în cazul persoanelor cu afecţiuni cronice, ca de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arterială şi obezitatea. De asemenea, recomandă populaţiei să consume carne de porc numai examinată trichineloscopic şi să evite achiziţionarea acesteia în alte locuri decât magazine specializate. “Organismul nu trebuie supraîncărcat cu alimente greu digerabile, precum carnea de porc sau alte produse de sezon, ca de exemplu cârnaţi, caltaboş, slănină, tobă etc. Aceste preparate trebuie consumate cu moderaţie şi, în nici un caz seara. Este bine să fie evitată prăjirea alimentelor în vederea preparării lor”, au transmis reprezentanţii DSP Argeş.
Dorina Duruinu
Specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică le recomandă argeşenilor să fie atenţi la consumul excesiv de alcool şi alimente, pentru a preveni riscul declanşării unor afecţiuni digestive
sau modificarea metabolismului în cazul persoanelor cu afecţiuni cronice, ca de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arterială şi obezitatea. De asemenea, recomandă populaţiei să consume carne de porc numai examinată trichineloscopic şi să evite achiziţionarea acesteia în alte locuri decât magazine specializate. “Organismul nu trebuie supraîncărcat cu alimente greu digerabile, precum carnea de porc sau alte produse de sezon, ca de exemplu cârnaţi, caltaboş, slănină, tobă etc. Aceste preparate trebuie consumate cu moderaţie şi, în nici un caz seara. Este bine să fie evitată prăjirea alimentelor în vederea preparării lor”, au transmis reprezentanţii DSP Argeş.
Dorina Duruinu