Doctorul Alexis Cochino, în a cărui grijă ajung la un moment dat micuţii cu boli autoimune şi imunodefi cienţe din tot sudul ţării, se declară pregătit să facă tot ce depinde de el pentru a ajuta aceste suflete nevinovate. Pentru că îngrijirile oferite de stat sunt departe de ce au nevoie, medicul a lansat o campanie pentru a-i sprijini.
Într-un sistem în care mii de medici aleg calea străinătăţii, din cauza umilinţei şi neputinţei din spitalele româneşti, există şi doctori care nu vor să renunţe. Şi nu doar că rămân în ţară, ci se zbat ca pacienţii lor să aibă toate cele necesare. Este cazul pediatrului Alexis Cochino: are 38 de ani şi două specializări - pediatrie şi alergologie - imunologie. Recent, s-a întors din Anglia, unde a lucrat ca specialist pediatru la Spitalul de Copii din Newcastle, unde sunt trataţi micuţii cu imunodeficienţe din tot nordul Angliei, Scoţia şi Irlanda.
"Am muncit foarte mult, am învăţat cât am putut şi, deşi am fost invitat să mai rămân în Anglia, am ales să mă întorc, pentru că ştiam că voi prelua grija copiilor cu imunodeficienţe primare şi a celor cu boli reumatologice din tot sudul României (prin ieşirea la pensie a predecesorului meu, dr. Nicolae Iagăru)", este motivul care l-a adus înapoi în ţară. O scrisoare de ajutor trimisă de medic ne-a făcut să îl vizităm acolo unde îşi petrece multe zile şi nopţi, la spital.
La 15 ani, a făcut de 16 ori meningită
Dureri prea grele pentru nişte copii răzbat din fiecare colţ. Un băieţel de 9 luni cu sindrom Di-George, o fetiţă care a făcut 16 episoade de meningită şi o alta cu artrită juvenilă, care îi chinuie înfiorător corpul, sunt cei trei ocupanţi ai salonului nr. 3 din Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului "Alfred Rusescu" din Bucureşti, într-o zi de vineri.
Medicul Alexis Cochino şi rezidenta lui împart salonul cu ei şi se ocupă de fiecare. Mihaela es