de C. MIERLUŞCĂ
31 decembrie 2013 00:28
10 vizualizari
A-A+ Pentru a preveni înmugurirea cartofilor, puneţi un măr în mijlocul sacului. Pentru a nu se înegri cartofii la curăţat prin oxidare, puneţi-i în apă rece. Astfel, vor rămâne proaspeţi până la preparare. Dacă mâncarea este prea sărată, o încălziţi şi puneţi în ea un cartof tăiat în două. Acesta va absorbi excesul de sare. Pentru a menţine cât mai mult pâinea proaspătă, puneţi un măr în coşul de pâine. Schimbaţi regulat mărul. Aceasta nu se va mai întări şi cu timpul va mucegăi.
Pentru ca bananele să nu se coacă prea repede, le înveliţi cu hârtie de ziar într-un bol cu fructe. Nu păstraţi bananele în frigider. Pentru păstrarea vinului în bune condiţii, dacă nu aveţi pivniţă, înfăşuraţi sticlele (nu de plastic) în ziare şi le ţineţi culcate într-o cutie de carton, amplasată în locul cel mai răcoros din locuinţă. Pentru a îndepărta moliile de făină, aceasta va fi păstrată într-un borcan închis ermetic în care puneţi câteva cuie noi, sau usturoi. După câtva timp, acestea trebuie înlocuite. Cuiele, cu timpul, pot rugini, iar usturoiul se va usca. Pentru ca untul râncezit uitat în frigider să-şi revină, înfigeţi în el un morcov curăţat şi aşteptaţi patru ore. Untul va putea fi folosit din nou. Ceaiul neconsumat, apa după fierberea unui ou sau a cartofilor vor fi puse în ghivecile cu flori. Acestea vor deveni mai viguroase şi vor înflori mai frumos. Sarea grunjoasă poate fi folosită la spălatul vaselor foarte murdare sau al duşumelelor.
Bibliografie: Sfaturile bunicii.. de C. MIERLUŞCĂ
31 decembrie 2013 00:28
10 vizualizari
A-A+ Pentru a preveni înmugurirea cartofilor, puneţi un măr în mijlocul sacului. Pentru a nu se înegri cartofii la curăţat prin oxidare, puneţi-i în apă rece. Astfel, vor rămâne proaspeţi până la preparare. Dacă mâncarea este prea sărată, o încălziţi şi