După mesele îmbelşugate, preparatele din fasole verde sunt aliaţi de nădejde pentru a ne menţine în formă. Iată de ce este bine să consumăm această legumă :
Fasolea verde este înzestrată cu virtuţi terapeutice deosebite. Cunoscută şi sub denumirea de „consumator de zahăr", fasolea verde împiedică absorbţia zahărului şi este o sursă de proteine fără grăsimi.
Preparatele din fasole verde au o influenţă pozitivă asupra întregului organism. Fie că este vorba de diabetici, de vârstnicii care au osteoporoză sau de persoanele aflate în convalescenţă, fasolea verde este un aliment care îi poate ajuta pe toţi să-şi îmbunătăţească starea de sănătate.
Leguma aceasta gustoasă este o adevărată farmacie cu remarcabile rezerve de vitamine (C, B1, B2, B3, B6,B9), de minerale (potasiu, nichel, litiu, cobalt, crom, fier ), de triptofan şi de aminoacizi.
Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie apreciază puterea hipoglicemiantă a păstăilor de fasole verde, numită şi „mâncător de zahăr". Dieta cu această legumă este benefică în numeroase boli: diabet, afecţiuni renale, oculare, cardiovasculare, reumatice, anemii, cistite şi chiar în TBC-ul pulmonar. Puţine persoane ştiu că fasolea verde conţine de două ori mai mult fier decât spanacul, iar vitamina B1 din compoziţia sa contribuie la buna funcţionare a celulei nervoase.
Fasolea verde- săracă în calorii
Fasolea verde se digeră uşor; de aceea, nu simţim o greutate în stomac după ce mănâncăm o porţie. Nu trebuie să ne facem griji nici în privinţa caloriilor, deoarece o porţie de 125 de grame de fasole verde gătită nu depăşeşte 43 de calorii. Aşa se explică faptul că este o legumă eficientă în curele de slăbire.
Combate anemia şi astenia
Copiii, adolescenţii, femeile însărcinate şi cele care alăptează au nevoie de o cantitate mai mare de fier. Acest mineral