Pe lângă savoarea intensă pe care o are, vinul este o licoare cu numeroase proprietăţi terapeutice. Descoperă ce-l face atât de sănătos şi cum îţi e de folos.
Vinul roşu este bogat în resveratrol, un antioxidant puternic care se găseşte în coaja boabelor de struguri. De asemenea, acesta conţine potasiu, fluor, fosfor, colină (vitamină din complexul B), flavonoide şi alte substanţe nutritive care asigură buna funcţionare a organismului. Cu toate acestea, băutura poate fi considerată medicament atâta timp cât este consumată cu moderaţie.
Ţine glicemia sub control
Resveratrolul ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, fiind de un real folos pentru persoanele care suferă de diabet. O doză de 250 mg de resveratrol pe zi este suficientă pentru a menţine sub control glicemia, mai ales în cazul diabeticilor. Consumul de vin ajută şi la prevenirea problemelor de memorie (maladia Alzheimer, demenţă etc.), deoarece substanţele din compoziţia băuturii împiedică formarea unei proteine numite beta-amiloid, care declanşează, de obicei, boli la nivelul sistemului nervos.
Alte beneficii ale consumului de vin găsești pe clickpentrufemei.ro.