Printre regimurile de revigorare, dieta cu grepfrut are tot mai mulţi adepţi. Fructul acesta răcoritor şi delicios, depurativ, tonic, aperitiv şi vitaminizant are o energie calorică redusă
Printre regimurile de revigorare, dieta cu grepfrut are tot mai mulţi adepţi. Fructul acesta răcoritor şi delicios, depurativ, tonic, aperitiv şi vitaminizant are o energie calorică redusă (23 kcal la 100 g fruct). Bogat în potasiu, fructul conţine şi alte minerale - calciu, fosfor, fier. Nu lipsesc vitaminele C, A, B1 şi B2 şi fibrele vegetale. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu îl recomandă în prevenirea unor afecţiuni: febrile şi pulmonare, oboseală, fragilitate capilară, debilitate, anorexie, artritism, insuficienţă renală, intoxicaţii, oligurie. De asemenea, este ideal consumul sucului sau al fructului şi după mese copioase. Aportul de proteine este moderat, 800-1.000 de calorii pe zi.
Cercetările au dovedit că persoanele care doresc să fie în formă, folosind grepfrutul în meniul dietelor sănătoase, constată o scădere a nivelului de insulină şi scapă de balastul unei cantităţi de apă din ţesuturi. În 14 zile se "topesc" 5 kilograme dacă se mănâncă, zilnic, trei fructe sau se bea un pahar de suc după cele trei mese principale. După dietă, cei care doresc să-şi menţină aceeaşi greutate pe termen lung trebuie să fie atenţi cu regimul caloric pentru că, în acest regim, scăderea în greutate se realizează prin reducerea apei din ţesuturi şi nu a grăsimii. În caz contrar, kilogramele pierdute revin după un timp relativ scurt. În acest sens, folosirea dietei disociate de două-trei ori pe săptămână rezolvă problema.
Iată un exemplu de meniu bazat pe grepfrut:
Micul dejun: două felii de carne fiartă, două ouă fierte, o cană de ceai sau cafea neagră, un grapefrut.
Prânzul: salată de crudităţi (să conţină castravete şi lăptucă), friptură înăbuşită de pasăre sau