"Mineralul minune" care previne atacul cerebral. O dieta bogata in alimente cu o "incarcatura" mare de potasiu reduce riscul de atac cerebral cu 21% si poate scadea si riscul de boli cardiovasculare, arata un nou studiu realizat de cercetatorii italieni si publicat in "Journal of the American College of Cardiology". Cartofii dulci si sosul de tomate sunt cele mai bune surse de potasiu, potrivit Departamentului American pentru Agricultura. Bananele, pestele, cartofii, fasolea, lactatele si carnea de pui sunt alte surse. Ingrijorator este faptul ca populatia consuma in medie mult mai putin potasiu decat este recomandat. Toate acestea in conditiile in care cinci portii de fructe si legume furnizeaza cantitatea optima in fiecare zi, scrie EVZ.
Tratament impotriva tulburarilor digestive. O treime dintre romani sufera de boli ale sistemului digestiv, potrivit unei statistici a Centrului de Gastroenterologie si Hepatologie. Potrivit expertilor, incidenta acestor afectiuni ocupa locul trei dupa accidentele neurovasculare si cele cardiovasculare in topul afectiunilor care au o rata de mortalitate ridicata. Statisticile de specialitate arata ca, in ultimii ani, numarul persoanelor cu tulburari digestive s-a dublat, iar medicii spun ca, de cele mai multe ori, populatia ignora simptomele si ajunge la spital prea tarziu. Recent, pe piata farmaceutica din Romania s-a lansat un tratament care inlatura rapid si eficient senzatia de stomac greu, indigestie, starea de greata si balonare, dupa fiecare masa, sustin producatorii, anunta Gandul.
Excesul de trigliceride, pericol pentru inima. O valoare crescuta a acestui tip de grasimi predispune la boli cardiovasculare, la pancreatita si la diabet. Alimentatia bogata in carbohidrati si consumul excesiv de alcool sunt principalele vinovate de cresterea nivelului de trigliceride. Insa o cauza poate fi si administrarea