Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu usor, de primavara, care poate fi facut in orice bucatarie, chiar si de cei fara cunostinte culinare avansate. Si totul e gata in 50 de minute!
Rosii umplute cu branza feta si ardei gras.Salata de ananas cu ton
Demonstratia practica a prepararii meniului
Rosii umplute cu branza feta si ardei gras
(15 minute)
2 rosii2 linguri praz tocat fin1 lingura ardei gras100 gr branza fetapiper, boia dulce Scoateti pielea de la rosie, apoi taiati rosia in doua. Curatati interiorul de seminte. Lasati 10 minute rosiile la scurs pe un servetel.
Framantati cu o furculita branza feta cu prazul, ardeiul gras si piperul pana cand se formeaza o pasta.
Umpleti jumatatile de rosie, apoi presarati putina boia dulce.
Se serveste rece.
Salata de ananas cu ton
(35 minute)
30 gr orez basmatic30 gr ananas proaspat (cubulete)1/2 lingurita turmeric (sofran indian sau curcuma)60 gr de ton1 lingura ulei de masline1 lingura zeama de lamaie1/2 lingura mieresare, piper Puneti apa la fiert. Cand clocoteste puneti orezul si turmericul. Cand a fiert orezul, puneti sub jet de apa rece.
Taiati ananasul si tonul cubulete.
Din uleiul de masline, zeama de la lamaie, miere, sare si piper se face dressingul.
Amestecati orezul, ananasul si tonul intr-un castron, apoi puneti dressingul. Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu usor, de primavara, care poate fi facut in orice bucatarie, chiar si de cei fara cunostinte culinare avansate. Si totul e gata in 50 de minute!
Rosii umplute cu branza feta si ardei gras.Salata de ananas cu ton
Demonstratia prac