Cerb de aur, de argint, bronz, şi acum de ciocolată. Maestrul cofetar Viorel Ciociu, devenit cunoscut pentru sculpturile sale „dulci”, a pregătit cu ocazia Cerbului un trofeu de ciocolată. Trofeul a fost sculptat într-un cub de ciocolată cu latura de 30 de centimetri. „Un mousse de zmeură, aromă specifică pădurii, şi un strat de mousse de ciocolată albă, cu aromă amaretto, care arată blândeţea muzicii. E o întreagă poveste aici, iar într-un preparat culinar trebuie să duci o idee de la început la sfârşit, la fel ca într-o poezie, fără să te abaţi de la idee”, a declarat Viorel Ciociu, arătând că pentru această „poezie” culinară a lucrat aproape trei zile, cu uşa laboratorului încuiată, pentru a nu fi deranjat de nimeni. Spre deosebire de frăţiorii metalici, trofeul cel dulce va rămâne în vitrina hotelului. Cerb de aur, de argint, bronz, şi acum de ciocolată. Maestrul cofetar Viorel Ciociu, devenit cunoscut pentru sculpturile sale „dulci”, a pregătit cu ocazia Cerbului un trofeu de ciocolată. Trofeul a fost sculptat într-un cub de ciocolată cu latura de 30 de centimetri. „Un mousse de zmeură, aromă specifică pădurii, şi un strat de mousse de ciocolată albă, cu aromă amaretto, care arată blândeţea muzicii. E o întreagă poveste aici, iar într-un preparat culinar trebuie să duci o idee de la început la sfârşit, la fel ca într-o poezie, fără să te abaţi de la idee”, a declarat Viorel Ciociu, arătând că pentru această „poezie” culinară a lucrat aproape trei zile, cu uşa laboratorului încuiată, pentru a nu fi deranjat de nimeni. Spre deosebire de frăţiorii metalici, trofeul cel dulce va rămâne în vitrina hotelului.