Persoanele care beau vin roşu prezintă un risc scăzut de a surzi. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la Spitalul Henry Ford, din Detroit.
Specialiştii au constatat că resveratrolul, o substanţă care se găseşte din abundenţă în strugurii roşi, au un efect protectiv asupra funcţiei auditive. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au realizat un studiu în laborator pe cobai.
Oamenii de ştiinţă au supus un număr de şobolani la niveluri sonore ridicate. Le-au dat apoi să înghită resveratrol, compus chimic prezent în struguri şi în vinul roşu.
Experţii au observat o scădere a efectelor negative produse de sunete în urechea animalelor. Acest lucru s-ar datora, potrivit datelor cercetării, proprietăţilor anti-inflamatorii şi anti-oxidante ale resveratrolului.
„Resveratrolul este o substanţă chimică extrem de puternică care protejează organismul de procesul inflamator. Acest ingredint ajută la prevenirea surzeniei”, a declarat Michael D. Seidman, autorul cercetării.
Datele studiului au fost publicate în revista Otolaryngology-Head and Neck Surgery.
Persoanele care beau vin roşu prezintă un risc scăzut de a surzi. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la Spitalul Henry Ford, din Detroit.
Specialiştii au constatat că resveratrolul, o substanţă care se găseşte din abundenţă în strugurii roşi, au un efect protectiv asupra funcţiei auditive. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au realizat un studiu în laborator pe cobai.
Oamenii de ştiinţă au supus un număr de şobolani la niveluri sonore ridicate. Le-au dat apoi să înghită resveratrol, compus chimic prezent în struguri şi în vinul roşu.
Experţii au observat o scădere a efectelor negative produse de sunete în urechea animalelor. Acest lucru s-ar datora, potrivit datelor cercetării, proprietăţilor anti-inflamatorii şi anti-oxi