Aseară, 15 decembrie, s-a desemnat „Bucătarul de Aur al Bucureştiului”. Şase maeştri care conduc bucătăriile unora dintre cele mai prestigioase restaurante din Capitală s-au duelat în reţete în finala care a avut loc la Ramada Bucharest Parc. Sursa: Ionut FantaziuSursa: Ionut FantaziuSursa: Ionut FantaziuSursa: Ionut Fantaziu
1 /.
Întrecerea de anul acesta, care a avut ca motto „Gastronomia românească modernă – Regândim tradiţia!”, a fost organizată de Compania de Investiţii pentru Turism şi Federaţia Bucătarilor din România. Titlul de bucătar de aur al Bucureştiului a fost adjudecat de Orlando Zaharia, executive-chef la Noblesse. Asociaţia „Chef Malta” i-a oferit câştigătorului un training de cinci zile la un restaurant de cinci stele din Malta.
Ocupantul locului 2, bucătarul independent Cristian Văduva, va pleca într-o excursie în Antalya, iar Aslie Dias Thomas, care s-a clasat pe locul 3, a primit un set de vase de marcă. Toţi finaliştii au primit cursuri de specializare la Centrul de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară „Aroma”. În plus, Bogdan Cojocaru, bucătar la Intercontinental, a primit premiul pentru cea mai bună asociere a preparatelor cu vinul şi a primit un curs de sommelier.
Evaluarea a fost făcută de patru juraţi cu experienţă internaţională: Wynand Vogel (Olanda), Joseph Vella (Malta), Gordon Amato (Malta), Antonio Passarelli (România). Maestru de ceremonie, sarea şi piperul prezentării, a fost bucătarul Horia Vîrlan.
Toate preparatele făcute de cei şase finalişti au fost vândute invitaţilor, iar suma colectată a fost donată Şcolii Speciale nr. 8 din Bucureşti.
Reţetele prezentate în finală:
Orlando Zaharia – Noblesse Gustare „Orlando” – file de păstrăv, legume înăbuşite, sos din icre de ştiucă;Pulpă de raţă confiată cu roşie concaise umplută cu fasole păstăi grasă