Puţină lume le include în dietă, deşi sunt unele dintre seminţele cu cel mai mare conţinut de substanţe nutritive şi, deci, cu cele mai multe beneficii pentru sănătate, dar şi pentru siluetă.
Conţinutul extrem de bogat în fibre alimentare face din seminţele de in adevăraţi aliaţi în curele de slăbire, spun specialiştii. „Aceste seminţe conferă rapid senzaţia de saţietate şi limitează asimilarea grăsimilor în organism", explică medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, de la Clinica Medas din Bucureşti.
Prin urmare, consumând zilnic seminţe de in, vom reduce considerabil necesarul de calorii, fără însă a ne priva de vitamine şi de minerale. Fiindcă aceste seminţe sunt o sursă extrem de importantă de astfel de substanţe nutritive. De altfel, studiile au arătat că ele sunt bogate în aproape toate vitaminele din complexul B, în magneziu, mangan, seleniu şi în calciu.
În plus, consumul regulat de seminţe de in favorizează eliminarea din organism a toxinelor ce rezultă din „topirea" grăsimii corporale, spun specialiştii.
Citeşte şi:
Cum se îngrijeşte corect tenul acneic
La picnic, fără toxiinfecţii alimentare!
Reduc nivelul glicemiei
Fibrele solubile din compoziţia seminţelor de in (se dizolvă în lichidul digestiv, formând o substanţă gelatinoasă care „absoarbe" toxinele din sânge) sunt eficiente şi în reducerea absorbţiei zahărului în sânge, reducând astfel nivelul glicemiei.
În plus, odată cu nivelul glucozei, scade şi cel al insulinei (hormonul care reglează glicemia). Acesta este încă un punct în plus pentru seminţele de in în favoarea reducerii ponderale, fiindcă o cantitate prea mare de insulină în corp duce la acumularea grăsimii, în special pe abdomen.
Află ce risc ai să suferi un atac cerebral
Asigură necesarul de grăsimi „bune"
În curele de slăbire, cei mai mulţ