Peste 3 tone de carne de porc infestata cu dioxina, provenita din Irlanda, au fost distribuita de firme din Ilfov, Buzau si Olt - a anuntat miercuri vicepresedintele ANSVSA, Laszlo Csutak.
Carnea a fost identificata initial, potrivit actelor, intr-un depozit frigorific din Bucuresti dar inspectorii care au primit notificarea legata de carnea contaminata din partea autoritatilor europene abia marti, 9 decembrie, nu au mai gasit in depozit nimic, intregul lot fiind deja distribuit la 5 firme din 3 judete: Ilfov, Buzau si Olt.
Csutak a precizat ca cele 3.640 de kilograme de carne contaminata cu dioxina au fost utilizate, potrivit primelor informatii, la prepararea unor produse, motiv pentru care, in opinia sa, riscul de imbolnavire a consumatorilor este mai scazut decat daca acestia ar fi achizitionat carnea macra.
Cu toate acestea, Csutak a refuzat sa ofere informatii suplimentare cu privire la cele 5 unitati de procesare la care se continua ancheta pentru a se identifica cu exactitate traseul parcurs de carnea contaminata cu dioxina, urmand ca toate informatiile sa fie oferite la incheierea investigatiilor.
Potrivit lui Csutak, pasii urmati de inspectorii ANSVSA sunt "identificarea lotului, punerea sub sechestru si retragerea de pe piata". Peste 3 tone de carne de porc infestata cu dioxina, provenita din Irlanda, au fost distribuita de firme din Ilfov, Buzau si Olt - a anuntat miercuri vicepresedintele ANSVSA, Laszlo Csutak.
Carnea a fost identificata initial, potrivit actelor, intr-un depozit frigorific din Bucuresti dar inspectorii care au primit notificarea legata de carnea contaminata din partea autoritatilor europene abia marti, 9 decembrie, nu au mai gasit in depozit nimic, intregul lot fiind deja distribuit la 5 firme din 3 judete: Ilfov, Buzau si Olt.
Csutak a precizat ca cele 3.640 de kilograme