Fie că alegeţi un meniu bogat în tocături, fripturi sau trufandale, ceapă verde, ridichii, brânză ori salate cu maioneze, masa de Paşte costă cel puţin 500 de lei. Dacă alegeţi o pensiune din Nordul Moldovei sau din zona Braşovului, preţurile sunt mult mai ridicate.
O friptură de miel la cuptor nu costă mai puţin de 70 de lei, oricât de mult am încerca să economisim. Dacă deja aţi cumpărat miel şi faceţi şi un borş din cap şi măruntaie, plus drobul, vă duceţi binişor în 200 de lei. Verdeţurile costă şi ele în jur de 20 de lei, iar legumele pentru salată şi borş vă mai scot din buzunar încă vreo 50 de lei.
Brânza costă vreo 15 lei kilogramul, uleiul 6 lei, pâinea vă costă pentru 5 persoane vreo 6 lei, iar băuturile şi dulciurile vă mai scot din buzunar încă 100 de lei. Per total, un Paşte îmbelşugat vă costă 400-500 de lei.
"Anul acesta n-am cheltuit decât 300 de lei pentru Paşte, dar nu suntem decât eu şi soţul, copiii vin în vizită pe 6, de aceea m-a costat atât de puţin", ne-a spus Virginia Cojocaru, 61 de ani.
Pentru aceia ce aleg să petreacă într-o pensiune Paştele costă cel puţin 100 de lei pe zi pentru o persoană. Depinde de meniu. La toate acestea se mai adaugă preţul transportului.
Iată câteva oferte din ţară şi din străinătate.
1. Predeal – maxim 2 camere disponibile pentru fiecare hotel:
Hotel 5* - cazare 3 nopti cu mic dejun: 320 lei/pers
Hotel 4* - cazare 3 nopti cu mic dejun: 310 lei/pers
Hotel 3* - cazare 3 nopti cu mic dejun: 200 lei/pers
2. Mamaia – doar câteva hoteluri mai au disponibilitate:
Hotel 3* - 60 euro/pers. - cazare cu mic dejun inclus – pachet 3 nopti 03.05 -06.05
Hotel 4* - 80 euro/pers. – cazare cu mic dejun inclus – pachet 3 nopti 03.05 -06.05
3. Bulgaria – Nisipurile de Aur:
Hotel 5* - Pachet cazare si masa trei nopti – 95 euro/pers.
Cazare