Prezente in cadrul evenimentului Global Entrepreneurship Week, care s-a desfasurat in perioada 17-23 noiembrie, unele din cele mai apreciate femei antreprenor din Romania au abordat tema succesului feminin in afaceri si a dificultatilor aparute in calea afirmarii acestora.
Femeia antreprenor nu mai este de mult o raritate in peisajul romanesc. Fie ca vorbim de arta, moda sau marketing, femeile antreprenor recunosc ca atentia la detalii, spritul creativ si implicarea in comunicarea cu angajatii sunt un atu intr-un mediu de business condus majoritar de barbati.
Surorile Ana si Irina Wagner au deschis, in 2005, magazinul de arta si decoratiuni Wagner, imbinand pasiunea Anei pentru portelanul pictat manual cu expertiza economica a Irinei. “Abia acum afacerea a devenit profitabila”, spune Irina, adaugand ca domeniul artei este unul foarte pretentios si atent la detalii, iar comunicarea cu furnizorii si clientii este esentiala.
Anca Mitu, fondator Privileg Catering, companie care ocupa prima pozitie in clasamentul celor mai apreciate companii de catering, a renuntat la cariera in invatamant pentru a incepe o afacere in urma cu aproape 12 ani.
80.000 de euro - pentru a porni o afacere in servicii de catering
“Am avut si ani foarte grei. Am inceput cu singurul lucru la care m-am gandit atunci si care nu necesita o finantare mare. Concret, am inceput cu niste sandwich-uri in propria bucatarie”, afirma Anca Mitu, director general Privileg Catering. Din 2003, compania s-a specializat in catering de evenimente.
Cu o investitie de 20.000 de lei la acea vreme, Privileg Catering a crescut odata cu piata, fiind printre primele companii care ofereau servicii de catering in Romania. “Nu am fost primii, dar cred ca eram intre primii 4-5 din piata”, adauga Mitu.
In 2006, compania a avut o cifra de afaceri de un milion de euro, urmata de dublare