UPDATE. Trei persoane au fost arestate în Marea Britanie în ancheta privind comercializarea de carne de cal etichetată ca fiind de vită, scrie publicaţia Daily Mail, în ediţia online, potrivit
Mediafax.
Dafydd Raw-Rees, în vârstă de 64 de ani, proprietarul fabricii de procesare Farmbox Meats, a fost arestat joi seara, după contrale efectuate de Agenţia pentru siguranţa alimentelor.
De asemenea, a fost arestat un bărbat în vârstă 42 de ani la o fabrică de procesare a cărnii din Aberystwyth şi un bărbat de 63 de ani la abatorul Peter Boddy Licensed din Todmorden, West Yorkshire.
Arestările intervin în contextul percheziţiilor care au avut loc zilele trecute după depistarea cărnii de cal în lasagna şi burgeri care ar fi trebuit să fie din carne de vită.
_ _ _ _
Firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal, conform anchetei realizate de Guvernul de la Paris, care a suspendat autorizaţia de procesare a cărnii pentru această companie, relatează AFP, citată de Mediafax.
Conform unor surse citate de ziarul francez Le Parisien, compania Spanghero ar fi cumpărat 42 de tone de carne de cal, la începutul lunii ianuarie, de la o firmă cipriotă.
Inspectori sanitar-veterinari vor efectua percheziţii în depozitele companiei, iar autorizaţia de funcţionare ar putea fi retrasă definitiv, a declarat ministrul Agriculturii, Stéphane Le Foll.
"Spanghero este vinovată de înselătorie economică şi va exista o acţiune în justiţie", a confirmat Benoît Hamon, ministrul pentru Protecţia consumatorului.
Citeşte şi: Ministrul Agriculturii: Etichetele la carnea de cal nu puteau fi schimbate în România, lanţul este destul de mare
M.Britanie a trimis în Franţa trei carcase de carne cal cu urme de fenilbutazonă
UPDATE. Trei persoane au fost arestate în Marea Britanie în ancheta privind comerci