Reţeta succesului ne este împărtăşită de trei doamne care conduc mici afaceri în Târgovişte. De muncă este nevoie în orice am alege să facem. Dar cu pasiune şi dedicare, o idee se poate concretiza într-o afacere cu satisfacţii.
Criza economică şi vremurile nesigure pe care le trăim nu reprezintă un capăt de drum, atunci când vrei să porneşti o afacere. O demonstrează câţiva mici afacerişti din Târgovişte, pentru care reţeta succesului înseamnă multă muncă şi să pui suflet în ceea ce faci.
„Nu fac doar comerţ”
Primul exemplu care să susţină cele spuse mai sus vine din partea Emanuelei Capriati. Târgovişteanca a deschis, în luna mai, o gelaterie în centrul municipiului, pe care o conduce alături de soţul său, de origine italiană. „Ideea de a deschide o gelaterie a venit de la fetiţa noastră, Sara. Noi în familie mâncăm cât se poate de sănătos şi încercăm să promovăm şi altora acest mod de viaţă. Sunt uimită cum oamenii mănâncă atâtea prostii. Îngheţata pe care o facem noi este naturală, din fructe sau din lapte, iar topping-urile sunt făcute tot în casă”, explică Emanuela, care este ovo-lacto-vegetariană.
Emanuela a condus o gelaterie şi în Germania, unde a trăit timp de 15 ani. „Eu n-am avut de gând să rămân acolo, deşi am putut face o facultate, învăţa o meserie şi deşi eram bine plătită. M-am întors în România pentru că aici îmi este familia şi pentru că am vrut să mânănc mai sănătos. Am grădină şi cultiv de toate. M-au ajutat cunoştinţele teoretice şi practice pe care le-am însuşit în Germania şi am primit sprijin din partea familiei şi prietenilor să deschid această gelaterie. Acolo, este mult mai uşor să începi o afacere. Într-o zi am deschis. Aici a fost mai greu cu obţinerea autorizaţiilor, dar sunt mulţumită de ceea ce am reuşit”, spune femeia. Secretul este, în opinia ei, să rămâi om. „Eu nu fac doar comerţ. Dac