Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro doua metode de a gati rapid pestele: salata de somon afumat si tartar de dorada.
Salata de somon afumat cu iaurt si mararTartar de dorada cu lamai verzi
Comenteaza retetele lui Serban Slavescu sau cere-i sfaturi bucatarului pe forumul HotNews.ro dedicat problemelor culinare.
Demonstratia practica a prepararii meniului
Salata de somon afumat cu iaurt, marar si capere
(15 minute)
50g somon afumat3 rosii mici2 fire de ceapa verde6 fire de marar verde50g de iaurt1 lingura de capere Se curata rosiile de coaja si seminte. Se toaca marunt rosiile si ceapa verde. Se inabusa intr-o tigaie cu foarte putina apa si sare.
Somonul afumat se taie bucati si se adauga la legumele inabusite.
Se toaca mararul si se amesteca cu iaurtul si caperele.
Se pune totul in tigaie impreuna cu crutoane de paine.
Tartar de file de dorada cu zeama de lamaie verde
(20 minute)
100g file dorada1 fir ceapa verde1 rosie1 lamaie verde50ml ulei de masline1/2 legatura arpagicsare Se curata pestele de piele, se fileteaza si se toaca marunt.
Rosia se curata de coaja si seminte, iar pulpa se toaca marunt.
Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie verde si ceapa verde si arpagicul taiate marunt.
Se lasa la frigider 1 ora. Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro doua metode de a gati rapid pestele: salata de somon afumat si tartar de dorada.
Salata de somon afumat cu iaurt si mararTartar de dorada cu lamai verzi
Comenteaza retetele lui Serban Slavescu sau cere-i sfaturi bucatarului pe forumul HotNews.ro dedicat problemelor culinare.
De