CE BEM, CE MÎNCĂM ● Produs numai din aditivi
Huba Buba este un produs pe care copiii trebuie să îl evite pentru a nu avea probleme de sănătate. Dantura, stomacul, dar şi psihicul lor vor avea de suferit în cazul consumului, chiar şi moderat.
CE BEM, CE MÎNCĂM ● Produs numai din aditivi
Huba Buba este un produs pe care copiii trebuie să îl evite pentru a nu avea probleme de sănătate. Dantura, stomacul, dar şi psihicul lor vor avea de suferit în cazul consumului, chiar şi moderat.
Huba Buba este o gumă de mestecat cu lichid interior, cu aromă de căpşuni, care este de fapt un amestec de zahăr cu aditivi alimentari. De pe etichetă citim următoarea compoziţie: "zahăr, sirop de glucoză, bază de gumă, agent de umezire glicerol E 422, arome, acidifianţi acid citric E 330, acid malic E 296, emulsificatori lecitină din soia E 322, agent de îngroşare gumă arabică E 414, corector de aciditate citrat de sodiu E 331, agenţi de glazurare ceară carnauba E 903, shellac E 904: antioxidant BHA E 320, coloranţi E 129 roşu allura AC, E 171 dioxid de titan".
ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat: gumă de mestecat cu conţinut ridicat de zaharuri, cu index glicemic foarte ridicat (zaharoză, sirop de glucoză), care determină pancreasul endocrin să secrete o cantitate mare de insulină. Din această cauză apar fluctuaţii ale glicemiei, cu efecte negative în timp asupra sănătăţii. Alături de zaharurile rafinate, produsul conţine o serie de aditivi alimentari: agenţi de umezire, emulgatori, acidifianţi, corectori de aciditate, agenţi de glazurare, antioxidanţi şi coloranţi chimici de sinteză. E 129, roşu Allura, poate declanşa sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD), poate provoca alergii şi are potenţial cancerigen. Mai mult, profesorul Mencinicopschi atrage atenţia în lucrare