După mesele lungi şi copioase de acasă, unde părinţi, naşi şi alte rubedenii ne-au arătat ce bunătăţi au gătit de Sărbători, căntarul nu este prietenul nostru cel mai bun. Cheia succesului - regimul alimentar este pe viaţă
După mesele lungi şi copioase de acasă, unde părinţi, naşi şi alte rubedenii ne-au arătat ce bunătăţi au gătit de Sărbători, căntarul nu este prietenul nostru cel mai bun.
Kilogramele in plus acumulate in urma consumului de alimente cu prea multă sare, cu grăsimi sau zaharuri in exces sunt un stres atăt pentru doamne, căt şi pentru domnii atenţi la siluetă. Aşa incăt, luna ianuarie pare una a căutărilor de reţete-minune de slăbit. Circulă pe mail, le auzim spuse şuşotit in tramvai sau sunt impărtăşite cu generozite prin birouri. Toate ne descurajează din start: dimineaţa - o ceaşcă de cafea fără zahăr şi o felie de păine prăjită, la prănz - o frunză de salată, o cupă cu trei boabe de mazăre şi seara - o linguriţă de orez. Şi uite aşa ar trebui să o ţinem două-trei săptămăni dacă vrem să scăpăm urgent de 5-6 kilograme. Da, vrem să slăbim urgent! Dar pentru totdeauna! De aceea trebuie să apelăm la un nutriţionist. Doctoriţa Mihaela Bilic este unul dintre medicii in vogă printre mondenităţile Bucureştilor. Şi are nişte idei pe care le numeşte intr-un fel "inovatoare", pentru că nu crede in dieta-minune şi nici in medicii nutriţionişti care prescriu dietele ca pe nişte reţete.
Pentru că nu are timp să vorbească cu toată lumea, dr Bilic a străns toate informaţiile intr-o carte, "Trăiesc, deci mă abţin". Nu sună tocmai prietenos, dar sfaturile nutriţionistei nu sunt atăt de drastice. Din contră, "ne dă voie" să măncăm de toate, dar cu măsură. Trebuie să ne abţinem să măncăm pănă nu mai putem să respirăm şi să ne facem un stil de viaţă din a mănca ponderat.
CARNEA. Nutriţionista Mihaela Bilic recomandă consumu