Cercetările realizate la Centrul de Cercetare Nestlé pe adulţi au demonstrat că un consum moderat de cafea verde poate reduce nivelul stresului oxidativ într-o proporţie de până la 16 la sută. Potrivit nutriţioniştilor, cafeaua verde este o sursă importantă de antioxidanţi.
Antioxidanţii sunt compuşi naturali ce au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, fiind importanţi pentru menţinerea unui organism sănătos, precizează specialiştii în nutriţie. Un nou tip de cafea s-a lansat recent pe piaţa din România şi are în componenţă 35 la sută cafea verde şi 65 la sută cafea prăjită pentru un gust intens.
Principalii antioxidanţi din cafeaua verde sunt polifenolii, iar studii clinice citate de producător au demonstrat că aceşti antioxidanţi sunt absorbiţi rapid de corpul uman şi protejează organismul împotriva distrugerii celulelor. Potrivit nutriţioniştilor, o cană de cafea de 200 mililitri de cafea verde furnizează, în medie, aproximativ 400 miligrame de antioxidanţi, respectiv 160 miligrame de polifenoli. "În fiecare zi, organismul uman trebuie să lupte împotriva radicalilor liberi, precum stresul, poluarea sau alţi factori care distrug celulele organismului, iar antioxidanţii sunt componentele naturale care ne ajută să ne menţinem starea de sănătate şi reduc ceea ce numim stres oxidativ", spune Elena Casapu, specialist în nutriţie.
Cercetările realizate la Centrul de Cercetare Nestlé pe adulţi au demonstrat că un consum moderat de cafea verde poate reduce nivelul stresului oxidativ într-o proporţie de până la 16 la sută. Potrivit nutriţioniştilor, cafeaua verde este o sursă importantă de antioxidanţi.
Antioxidanţii sunt compuşi naturali ce au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, fiind importanţi pentru menţinerea unui organism sănătos, precizează specialiştii în nutriţie. Un nou tip de cafea s-a lansa