Prin ce metode putem preveni migrenele. Alimentatia corecta si la ore fixe, renuntarea la fumat, precum si odihna suficienta ne ajuta sa evitam durerile puternice de cap. Durerea de cap specifica migrenei incepe treptat si se intensifica in numai cateva minute. Specialistii spun ca dilatarea vaselor de sange cerebrale este de vina pentru manifestarile suparatoare ale migrenei. "Vasodilatatia cauzata de eliberarea de serotonina (n.r. - neurotransmitator cunoscut si sub numele de hormonul fericirii, implicat inclusiv in procesele de dilatatie vasculara) este cea care conduce la durerea de cap severa, pulsatila, care poate fi insotita de senzatia de greata si de voma, de tulburari de vedere, fotofobie, ameteala, stare de epuizare, astenie, transpiratii si de anxietate", explica medicul de familie Ruxandra Constantina de la centrul medical Med-As din Capitala. Potrivit specialistei, crizele sunt episodice, repetitive si pot dura de la una-doua ore pana la trei zile, scrie Adevarul.
Sucul de pere reduce pofta de mancare. Marul e un adevarat izvor de fitonutrienti, ca de exemplu quercetina, care combate ateroscleroza si trombozele, prin scaderea oxidarii colesterolului. Fibrele solubile din mar se numesc pectine si reduc nivelul colesterolului din sange. Pectinele au consistenta de gel si determina absorbtia lenta a zaharului din mar, indicele glicemic e scazut, iar glicemia nu creste brusc, fapt ce le recomanda in alimentatia diabeticilor. Para are cel mai scazut indice glicemic dintre toate fructele, fiind recomandata diabeticilor si persoanelor care tin cura de slabire. In plus, fibrele solubile din compozitia acesteia previn pofta de dulce, reduc nivelul colesterolului si pofta de mancare. Sucul de pere este recomandat si in alimentatia sugarilor, pentru ca are un gust neutru si nu da niciodata alergii, anunta Libertatea.
Dintii curati scad riscul de