De câte ori mâncăm ceva ce am savurat în copilărie, ne aducem aminte de câte o zi chiulită de la şcoală din cauza gripei, de vacanţele petrecute la bunici sau de excursiile cu părinţii când ne încălzeam la focul de tabără. Deşi unele dintre aceste mâncăruri sunt prăjite în „băi“ de ulei sau pline de zahăr, există şi alimente care ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus.
Cacao cu lapte
Cacaua este plină de antioxidanţi care reduc nivelul cortisolului, un hormon de stres care ne împiedică să scăpăm de „colăceii“ de pe abdomen. De fapt, concentraţia de antioxidanţi din ciocolata caldă este de cinci ori mai bună decât cea din ceaiul negru, susţine un studiu realizat de Universitatea Cornell, din SUA. Combinaţia de carbohidraţi şi de proteine din această băutură ajută muşchii să se recupereze mai repede după o zi plină de exerciţii fizice. Mai mult, un praf de scorţişoară presărat pe deasupra îmbunătăţeşte şi mai mult gustul, dar şi beneficiile, pentru că ajută organismul să lupte împotriva grăsimii, conform „Health“.
Supa de pui cu tăieţei
„Oamenii care mănâncă o supă de carne sau de legume înainte de o masă, consumă mai puţine calorii. Apa din supă îţi dă senzaţia de saţietate, plus că supa se consumă mai încet, lingură cu lingură, astfel organismul are posibilitatea să îşi dea seama că e sătul“, ne spune Rania Batayneh, nutriţionist şi autor al volumului „Dieta unu-unu-unu“ (The One One One Diet).
Cei care îşi încep masa cu o supă îşi reduc aportul caloriilor cu până la 20%, plus că supa de pui cu tăieţei este plină de proteine, vitamine şi fibre necesare metabolismului.
Friptura
Friptura ne satură pentr mai multă vreme FOTO Shutterstock
În momentul în care proteinele trec de gură şi ajung în stomac, încep să lupte cu grăsimile. Organismul trebuie să „se chinuie“ m