Cheia menţinerii greutăţii optime, dar şi a prevenirii cancerului poate fi un regim similar cu cel al oamenilor primitivi. Sursa: SHUTTERSTOCK
Postul intermitent, o dietă la modă în SUA şi în Marea Britanie, presupune alternanţa între perioadele în care mâncaţi normal cu cele în care nu puneţi nimic în gură. Asta înseamnă să săriţi peste o masă sau chiar să nu mâncaţi deloc timp de 24-48 de ore.
Pentru începători, se recomandă pauze de minimum 8-12 ore (între micul dejun şi cină aveţi voie să beţi doar apă), însă „avansaţii” ajung la performanţa de a mânca după regula „o zi da, o zi nu”. Cu toate acestea, dieta nu se adresează oricui, ci doar celor care au exclus din alimentaţia lor junk-food-ul, dulciurile şi grăsimile în exces. De asemenea, e contraindicată în gastrită, ulcer sau diabet. Lucruri EXTREME pe care le fac oamenii pentru a SLĂBI după masa de Revelion! VIDEO
O variantă de post intermitent, promovată de doctorul Michael Mosley, un susţinător al dietei, e cea de tip 5:2. Asta înseamnă că timp de cinci zile pe săptămână mâncaţi normal (până la 2.000 de calorii pe zi), iar două zile doar alimente care însumează 500-600 de calorii. „Varianta ideală la care am ajuns este: 300 de calorii la micul-dejun şi 300 de calorii la prânz”, spune medicul britanic.
Micul-dejun era compus din ouă fierte şi o felie subţire de bacon, ceai verde, cafea neîndulcită, iar la prânz pui sau peşte la grătar şi diferite garnituri cu legume. „Este incredibil cât de puţine calorii conţin legumele şi cât pot fi de delicioase când ţi-e foame”, spune Mosley, care după şase săptămâni de post, avea deja analize mai bune. Cea mai bună carne slabă: STRUȚUL și curcanul
Sfat: tăiaţi din cină!
Medicii români nu privesc cu ochi bun acest regim alimentar. „Nu cred că pauzele alimentare ajută la scăderea nivelului glicemiei, din contră, neregularitatea meselor e o ca