Mureşenii prezenţi astăzi la Sala Sporturilor pentru a vizita standurile dechise în cadrul expoziţiei „Nunta Noastră” au putut admira şi degusta o serie de preparate culinare şi vinuri de soi, menite să le facă o impresie asupra tendinţelor în materie de gastronomie pentru nunţile anului 2010.
Viitorii miri au putut admira o serie de preparate culinare, prezentate de bucătarii a şase restaurante mureşene, în cadrul unei expoziţii de gastronomie cu meniuri speciale pentru nunţi. Tinerii şi-au putut face o impresie despre tendinţele din acest an în materie de meniuri pentru marele eveniment, dar au şi putut degust diverse soiuri de vinuri, sau au putut admira, proba şi cumpăra rochii de mireasă, costume de mire sau accesorii pentru o nuntă ca în poveşti.
Bufetul sudez, în tendinţe
Potrivit bucătarului şef al Pensiunii Ana, în acest an bufetul suedez este foarte apreciat de viitorii miri. „În 2010 tendinţa în materie de meniuri la nunţi este de a lăsa invitaţii să se servească atunci când doresc şi cu cât doreşte fiecare. Petrecăreţii nu mai trebuie să stea jos şi să aştepte să fie serviţi. Fiecare se serveşte cu ce vrea, fie meniu rece, fie cald. Ca şi specialităţi un trend ar fi preparatele marine, în special fructele de mare. Pensiunea Ana are ca şi specialitate platoul „Ana”, ce conţine trei sortimente de carne, garnituri şi salate, prezentat într-un mod special”, a precizat Măriuţa Covrig, bucătar-şef al Pensiunii Ana.
Aperitive cu somon crocant, marca Dublin Irish Pub
Restaurantul Dublin Irish Pub îi îmbie pe viitorii miri cu o serie de aperitive, unice pe piaţă. „Sunt foarte apreciate pacheţelele de primăvară cu cremă fină de brânză, minifrigăruile cu somon crocant, rulourile de piept de pui cu legume, din cotlet cu salam picant,coşuleţele de foetaj cu brocolli şi pancetta crispy sau minifrigăruile cu bocconcino şi roşii cherry.