Cercetătorii britanici au găsit o soluţie pentru a face ciocolata mai sănătoasă, dar la fel de cremoasă, ei înlocuind cu suc de fructe o parte din grăsimile conţinute de ciocolată, informează Daily Mail.
Specialiştii au pus picături minuscule de suc de merişor şi portocale în locul a 50% din grăsimile din lapte şi unt de cacao conţinute în ciocolată simplă, neagră şi albă. Ei admit că produsul final va avea un gust fructat, dar spun că există posibiltatea de a folosi, în loc de suc, apă şi o cantitate mică de acid ascorbic (Vitamina C) pentru a păstra gustul specific ciocolatei.
„Toată lumea iubeşte ciocolata, dar, din păcate, ea conţine un procent mare de grăsime”, a explicat Stefan Bon, cercetător la Universitatea Warwick din Marea Britanie. Bon a subliniat că tocmai grăsimea este cea care conferă ciocolatei proprietăţile pe care oamenii le apreciază cel mai mult: textura moale, modul în care se topeşte în gură şi sunetul pe care îl face atunci când este ruptă cu mâna.
"Am găsit o modalitate de a păstra toate aceste proprietăţi, înlocuind grăsimile cu suc de fructe. Studiul nostru este doar primul pas în crearea unei ciocolate mai sănătoase - este o tehnică nouă, care sperăm să fie adoptată de industria alimentară pentru a obţine tablete de ciocolată mai gustoase, cu un conţinut scăzut de grăsimi”, a mai declarat Stefan Bon.
(Otilia Doboş)
Cercetătorii britanici au găsit o soluţie pentru a face ciocolata mai sănătoasă, dar la fel de cremoasă, ei înlocuind cu suc de fructe o parte din grăsimile conţinute de ciocolată, informează Daily Mail.
Specialiştii au pus picături minuscule de suc de merişor şi portocale în locul a 50% din grăsimile din lapte şi unt de cacao conţinute în ciocolată simplă, neagră şi albă. Ei admit că produsul final va avea un gust fructat, dar spun că există posibiltatea de a folosi, în loc de suc, apă ş