Lista de cumpărături e sfântă, iar ciorba lungă e mai ieftină şi mai sănătoasă, ne învaţă specialiştii în bugetul de familie. Şi, cel mai important, chiar dacă pierdeţi mai mult timp, trebuie să vă apucaţi de turismul alimentar. Adică să vizitaţi mai multe magazine pentru a consulta ofertele şi apoi să cumpăraţi
Pe timp de criză trebuie să învăţăm cum să drămuim cât mai bine şi ultimul leuţ, iar specialiştii se întrec să ne dea sfaturi. Astfel, a apărut conceptul de cumpărături inteligente. Principiul este foarte simplu, adică să nu cheltuim inutil şi să profităm cât mai mult de pe urma a ceea ce achiziţionăm. Este relativ simplu. De exemplu, când mergeţi în hypermarket este bine să vă gândiţi dacă legumele proaspete sunt mai avantajoase ca preţ faţă de cele congelate. Vă veţi convinge că a doua variantă este mai bună.
În cazul legumelor şi fructelor le puteţi cumpăra şi din mediul rural, acolo unde sunt mai ieftine decât in piaţă. Puteţi investi într-un congelator mai mare, care vă va oferi posibilitatea depozitării unei cantităţi însemnate de legume pentru iarnă.
Totodată, chiar dacă pierdeţi mai mult timp, trebuie să vă apucaţi de turismul alimentar. Adică să vizitaţi mai multe magazine pentru a consulta ofertele şi apoi să cumpăraţi.
Pe de altă parte, când vă planificaţi cumpărăturile, calculaţi şi de câţi bani aveţi nevoie, ca să nu aveţi surprize. Şi nu uitaţi: nu plecaţi la cumpărături fără o listă, nu de alta, dar tentaţia e mare. Un alt sfat ar fi să vă orientaţi spre mărcile proprii ale magazinelor, acestea au preţurile cele mai mici şi cu siguranţă veţi ieşi mai ieftin.
Efectul îl veţi vedea la plecarea din magazin, la casă, când aflaţi cât de aproape aţi fost de preţul corect. Puteţi compara socoteala de acasă cu cea din hypermarket. Cu cât mai mică diferenţa cu atât mai mare este economia!
În această perioadă