In primul trimestru al anului, cele mai mari realizari privind productia fizica industriala s-au realizat, in principal, la bauturi. Astfel, productia acestora s-a diferentiat net fata de celelalte tipuri de produse. La vinul de consum s-au produs 41.480 hectolitri, iar la bere, 32.674 hectolitri. Productia de tuica si rachiuri a fost de numai 411 hectolitri. Acestora le-au urmat uleiul comestibil, unde s-au produs 12527 de tone si produsele proaspete lactate si laptele de consum, care au totalizat peste 6.300 hectolitri.
In ceea ce priveste productia de carne si preparate din carne, se observa, de asemenea, acordarea unei atentii deosebite. Astfel, la preparatele din carne s-au produs 1.089 tone, iar la carnea de porcine s-au inregistrat 463 tone. Produsele fainoase s-au aflat si ele in atentia producatorilor industriali. Aici, pe primul loc s-a aflat productia de paine, cu 2259 tone, urmata de productia de paste fainoase, cu 1.589 tone, si cea de biscuiti, cu 445 tone. O diferenta mare se inregistreaza intre cantitatile de margarina si cele de unt, din care reiese preferinta pentru prima dintre cele doua. In primul trimestru al anului curent, s-au produs 2.887 tone de margarina fata de numai 13 tone de unt. La acestea s-au adaugat 28 tone de branzeturi si 40 tone de tigarete.
Doriana SAMATARU
In primul trimestru al anului, cele mai mari realizari privind productia fizica industriala s-au realizat, in principal, la bauturi. Astfel, productia acestora s-a diferentiat net fata de celelalte tipuri de produse. La vinul de consum s-au produs 41.480 hectolitri, iar la bere, 32.674 hectolitri. Productia de tuica si rachiuri a fost de numai 411 hectolitri. Acestora le-au urmat uleiul comestibil, unde s-au produs 12527 de tone si produsele proaspete lactate si laptele de consum, care au totalizat peste 6.300 hectolitri.
In ceea ce priveste pro