Cei de la Chocolat au facut de curand o miscare-surpriza. Au inchis Chocolat-ul din Centrul Vechi pentru renovare, iar pe cel de pe Beller l-au daramat cu totul intr-o singura noapte, anuntand ca intr-o luna ceva cu totul nou si surprinzator va aparea in loc.
Intr-adevar, dupa nu mult timp Chocolat-ul din Centrul Istoric a fost redeschis deja, iar in octombrie va veni randul si celuilalt. Schimbarea e de concept, in primul rand: dintr-o cofetarie-patiserie care avea si cate ceva de mancare (mai mult sandviciuri si salate), acum a devenit un restaurant-bistrou in toata regula, si nu cu orice mancare, ci cu una cu multe pretentii. Pe site si peste tot pe unde au mai putut scrie gasesti “Boutique Restaurant – world unique concept – Chocolat, Createur de Gout”. Si cu sublinierea in romaneste: “concept unic in lume”, ca nu cumva sa nu inteleaga cineva.
Noi nu ne-am prins inca la ce se refera unicitatea aceea. Daca vom afla intr-o zi, vom scrie pe Restograf, cu siguranta. Dar sa le luam pe rand. Mai intai au schimbat decorurile si mobilierul. Dintr-un local boem si vesel, cald si cu aer studentesc, cu mese din lemn si tacamuri de picnic, au facut ce se vede in poza, cu maroul inchis drept dominanta, cu niste scaune grosolan finisate, la care uratenia e raul cel mai mic, fata de chinul la care te supun cand stai pe ele. Farfuriile sunt negre si din material mat, chiar putin rugos, ceea ce iti lasa o senzatie foarte neplacuta atnci cand umbli cu tacamurile prin ele.
Meniul de la Chocolat e facut ca sa surprinda, dupa cum am spus. Sunt feluri cu denumiri sofisticate si cu prezentari pretentioase, ce ar putea sa-i faca pe unii care ajung mai rar in Bucuresti sa creada ca e vorba despre haute gastronomie/ grande cuisine/ fine dining. Noi am luat cate o Supa de vita, specialitatea bucatarului, Foie gras, Vita cu garnitura de legume si un desert. Supa a fos