INVESTESTE INTELIGENT Daca vrei sa scapi de mirosurile neplacute de mancare si de aburii din bucatarie, poti investi inteligent intr-o hota. Intr-o definitie stricta putem spune ca hota este un dispozitiv paralelipipedic alcatuit dintr-un ventilator si filtre de aer care absorb mirosurile grele, aburul si grasimile. Acest aparat poate avea unul sau doua motoare cu capacitati de ventilare cuprinse intre 125 si 600 mc/h. Hotele cuprind doua-trei trepte de reglare a debitului de aer ventilat in functie de model. Filtrele pot fi din hartie, metalice sau din carbon.
TIPURI DE FILTRE
Filtrele din hartie se schimba la un interval de timp de doua-trei luni, in functie de cat de mult gatim. Pretul lor este intre 60.000 si 200.000 lei, in functie de marca si magazinele in care se comercializeaza. Acest tip de filtru se foloseste la hotele care au aerisire (prevazute cu tub catre exterior).
Filtrele metalice sunt lavabile, pretul fiind in jur de 400.000 de lei. In functie de cat de mult gatim se spala la doua-trei luni si se inlocuiesc dupa un an de zile. Si acest tip de filtru se foloseste la hotele cu aerisire.
Filtrul de carbon se foloseste la hotele care nu au aerisire, iar pretul unuia variaza intre 300.000 si 400.000 de lei. Filtrul de carbon absoarbe doar grasimile si mirosurile neplacute, de aceea hotele fara aerisire nu sunt eficiente in proportie de 100%, aburul si aerul cald fiind evacuate in bucatarie.
Pentru hotele cu aerisire este necesar un burlan de evacuare. Burlanul pentru aerisire se achizitioneaza separat, este telescopic, lungimea sa este de la 1 pana la 3 metri, iar pretul unui asemenea produs este in jur de 350.000 de lei. Daca lungimea burlanului este mai mare de 3 m, atunci isi pierde din eficienta. Deci atentie unde pozitionati hota in ansamblul bucatariei.
RELATIA CU ARAGAZUL
Distanta fata de aragaz la care se