Ragu provine din limba franceza veche " ragoûter ", si se traduce "a revigora gusturile". Este un amestec de carne, legume... gatite la foc mic. De-a lungul timpului au aparut o varietate de retete, ca si aceasta care este facuta cu carne de curcan, originalul fiind cu carne de vita. Ragu de curcan impachetat in clatite
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.ro
Ingrediente ragout:
* 400 g carne de curcan, taiata bucatele
* 100 g ciuperci feliate
* 1-2 fire ceapa verde sau uscata
* 1 morcovi
* 1 pastarnac mic
* 1 pumn de mazare
* supa de vita
* 50 ml vin alb
* chimen * rozmarin
*1 lingurita amidon
* 2 lg. smantana
* patrunjel proaspat
* ulei de masline
* sare
* piper
Ingrediente clatite:
* 2 oua
* 200 gr faina
* 2 linguri de unt
* varf de lingurita de sare
* 1 lingurita rasa de bicarbonat
* 200 ml lapte
* 100 ml apa minerala
Mod de preparare:
Carnea de curcan ( se poate si de pui), se sterge si se taie in cuburi, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.ro.
Se pun intr-o tigaie cu putin ulei, se rumenesc.
Se asezoneaza cu sare si piper, dupa care se adauga vin alb.
Se lasa la fiert la foc mic.
Separat se curata zarzavaturile si se taie in forme cat mai variate, dupa care se distuie.
Se adauga putina supa ( se poate si din knorr).
Se adauga si mazarea impreuna cu ciupercile.
Se condimenteaza cu chimen, rozmarin (dupa gust), sare si piper si se mai lasa cat sa se accentuieze izurile. Se amesteca cu bucatile de carne si se presara patrunjel verde tocat.
Separat prese pregateste aluatul de clatite.
Puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 2-3 linguri de unt si incepeti sa incorporati laptele si apa minerala pana cand aluatul devine ca o smantana mai subtir