Pe 24 martie vor fi deschise punctele comerciale autorizate de DSV
Nu mai sunt decât două săptămâni până la sărbătorile pascale, aşa încât, în pieţe îşi vor face apariţia producătorii de carne de miel. Potrivit lui Dorin Enache, directorul coordonator al Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Braşov, cele 11 puncte de sacrificare autorizate temporar îşi vor începe activitatea în 24 martie. Astfel, carne de miel se va găsi şi în pieţe imediat după Buna Vestire. De altfel, şi producătorii braşoveni au anunţat că vor ieşi în pieţe de Florii. Directorul DSV îi sfătuieşte pe braşoveni să cumpere doar mieii care au pe ei ştampilă veterinară.
Alexandru Elei, producător din Homorod, ne-a declarat că, deşi este mai profitabil să-şi scoată mieii la export, va veni şi în pieţele din Braşov cu câteva sute de miei. Un kilogram de carne însă va costa între 22 şi 25 de lei. Şi anul trecut, vânzarea mieilor a început de la 18 lei pe kg, scăzând treptat până la 15 lei. Anul acesta, însă, producătorii spun că nu vor merge mai jos de 20 de lei. „Voi aduce, ca şi anul trecut, 5-600 de bucăţi. Însă fără 20 de lei nici nu cred că va merge kilogramul la angro. La piaţă va fi de 25 de lei. Poate va scădea până la 20 de lei, dar mai jos nu cred”, spune Alexandru Elei. Carnea autohtonă de miel se va găsi la vânzare, ca şi în alţi ani, în pieţele braşovene, dar şi în supermarketuri. Pe 24 martie vor fi deschise punctele comerciale autorizate de DSV
Nu mai sunt decât două săptămâni până la sărbătorile pascale, aşa încât, în pieţe îşi vor face apariţia producătorii de carne de miel. Potrivit lui Dorin Enache, directorul coordonator al Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Braşov, cele 11 puncte de sacrificare autorizate temporar îşi vor începe activitatea în 24 martie. Astfel, carne de miel se va găsi şi în pieţe imediat după Buna Vestire. De altfel, şi producătorii bra