Ancheta in cazul toxiinfectiei alimentare inregistrate duminica, 28 iulie, la Hotelul Carpati din Baia Mare va fi continuata de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Maramures (DSP). Inspectorii sanitar-veterinari au aratat ca, in urma analizelor efectuate, a rezultat ca produsele consumate la botezul nepotului fostului deputat Nicolae Bud nu au fost cu probleme. Vinovate pentru imbolnavirea celor 45 de persoane care au ajuns la spital ar putea fi conditiile improprii de manipulare a alimentelor de catre angajatii localului.
Inspectorii sanitar-veterinari maramureseni au recoltat probe din 14 produse servite la botezul de la Hotelul Carpati, pentru a vedea daca au fost alterate sau infestate. In urma analizelor efectuate inclusiv la Institutul National de Igiena si Sanatate Publica Bucuresti a rezultat ca toate alimentele servite au fost conforme.
„In urma coroborarii datelor de laborator ale DSVSA Maramures cu cele ale Institutului National de Igiena si Sanatate Publica Veterinara Bucuresti rezulta faptul ca acea contaminare a produselor lactate, a aproduselor care au facut obiectul meniului de la evenimentul restaurantului Carpati nu contin enterotoxina , cea care ar fi putut fi responsabila de episodul de toxiinfectie alimentara”, a declarat directorul adjunct al Directiei Sanitara-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Maramures, Vasile Pop.
In acest context, informatiile inspectorilor sanitar-veterinari au fost transmise catre Directia de Sanatate Publica Maramures, institutie care continua ancheta pentru a vedea care este cauza care a dus la imbolnavirea in masa a celor 45 de persoane. Asta, pentru ca acum se banuieste ca sursa de imbolnavire ar fi fost chiar angajatii care ar fi fost purtatori de stafilococ sau care nu ar fi manipulat corespunzator alimentele.
„ Noi vom continua investigatiile de spec