Valoarea energetică foarte mare, grăsimile vegetale hidrogenate şi glucidele cu absorbţie rapidă sunt elementele nesănătoase ale produsului analizat. Producătorul ne spune că Snikers este o "ciocolată cu lapte şi nuga moale 14% şi miez caramel 27%, cu arahide proaspăt prăjite 24%". Aceasta are în compoziţie: "Zahăr, arahide sirop de glucoză, grăsime vegetală, unt de cacao, grăsime vegetală hidrogenată, lapte praf integral, masă de cacao, lapte praf degresat, lactoză, lapte praf complet degresat, grăsimi din lapte, sare, emulsificatori (lecitină din soia E 322), albuş de ou, proteine hidrolizate din lapte, aromă (urme alună, migdală, susan), ciocolată cu lapte: cacao 25% minim".
Din punct de vedere nutriţional, produsul analizat are următoarele valori: calorii: 2128kj/509kcal; proteine: 9,2 grame; carbohidraţi: 55,3 grame; grăsimi 27,9 grame.
Analizând eticheta produsului şi raportul dintre elemente, Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne spune că acesta este un produs zaharos dezechilibrat nutriţional, cu o densitate calorică mare (509 kcal/100 g). Valoarea energetică ridicată provine din excesul de glucide cu absorbţie rapidă şi index glicemic ridicat şi din cantitatea mare de grăsimi (27,9%), dintre care o parte naturale, provenite din arahide şi untul de cacao, iar alta, din grăsimi vegetale hidrogenate. Cele din urmă sunt foarte periculoase pentru organism, mai ales că pe parcursul unei zile consumăm o cantitate mare de grăsimi vegetale hidrogenate.
CONCLUZII. Având în vedere că în compoziţia produsului analizat intră o mulţime de ingrediente nesănătoase, specialistul nostru nu îl recomandă diabeticilor, supraponderalilor, obezilor, celor cu afecţiuni cardiovasculare, persoanelor suferinde de boli hepatice şi renale, alergicilor la proteina din arahide, la lactoză şi la albuşul de ou, femeilor însărcinate şi