Pasionaţii de artă culinară, amatori pentru care bucătăria este o reală bucurie, nu o meserie, cei al căror talent în faţa borcanelor cu condimente nu cunoaşte limite vor avea ocazia să se întâlnească la preselecţiile din 21 şi 22 ianuarie cu cei trei juraţi de top, Sorin Bontea, Cătălin Scârlătescu şi Florin Dumitrescu, care vor avea loc la Studiourile MediaPro din Buftea (Strada Studioului, nr.1).
La preselecţii sunt aşteptaţi atât cei care s-au înscris deja în concursul "MasterChef" pe pagina protv.ro, cât şi cei care, din diverse motive, nu au reuşit să facă asta.
Concurenţii trebuie să se prezinte în faţa juriului de specialişti aşa cum se cuvine: cu un preparat deja gătit acasă, cel mai bun pe care ştiu ei să îl prepare, dar şi cu platourile sau farfuriile necesare pentru prezentarea respectivului fel de mâncare.
Aceştia vor avea la dispoziţie 10 minute pentru a aranja în farfurie preparatul cu care speră să câştige încrederea juriului, dar şi să vorbească despre ei şi despre pasiunea pentru gastronomie.
Cei sosiţi la preselecţie trebuie să aibă peste 18 ani, să aibă un act de identitate la ei, nu trebuie să fie bucătari profesionşti şi pot aduce cu ei, pe lânga felul de mâncare gata preparat, orice material de prezentare (video sau foto) din care să reiasă cât de pasionaţi sunt de gătit.
Între timp, înscrierile continuă pe site-ul Pro Tv până la 1 ianuarie 2012, astfel că amatorii de gătit pot să intre pe http://concurs.protv.ro/masterchef/ pentru a completa un formular cu datele personale, precum şi pentru a răspunde la câteva întrebări legate de pasiunea lor pentru gătit.
Concurenţii care vor demonstra la preselecţii că deţin toate ingredientele pentru reţeta succesului vor intra în cel mai nou show culinar al momentului pregătit de Pro Tv.
Cel care la finalul acestui spectacol va deveni primul "MasterChef" al României