Cu banii strânşi timp de zece ani muncind în străinătate, a pus pe picioare o microfermă de struţi în satul natal, Mireşu Mare. A construit afacerea pornind de la pasiunea sa pentru păsări.
Imediat după terminarea liceului, Daniel Marincaş a plecat în străinătate, pentru a-şi face un rost în viaţă. „O duceam foarte greu. Nu întrezăream nicio speranţă aici, în Baia Mare, şi nici în satul meu natal, Mireşu Mare", povesteşte tânărul. În Spania, a lucrat timp de zece ani, împreună cu soţia sa. „Am făcut de toate. Niciodată nu m-am ferit de muncă. Am fost ospătar, am lucrat în construcţii şi în menaj", mărturiseşte cel pe care dorul de casă l-a adus înapoi, în Maramureş, la începutul anului trecut.
Dorul de casă l-a adus acasă
În cei zece ani cât a fost plecat, a strâns ban cu ban, hotărât să vină acasă şi să pună pe picioare orice afacere care i s-ar fi putut părea profitabilă în acel moment. „Îmi plăceau mult păsările. M-am împrietenit cu un medic veterinar din Sfântu Gheorghe şi acesta mi-a dat ideea de a amenaja o microfermă de struţi", arată Marincaş. Nu e la îndemâna oricui să pună pe picioare o astfel de microfermă. Tânărul s-a documentat temeinic şi a căutat terenul ideal: „Pentru o singură familie de struţi, este nevoie de minim 4 ari de pământ. Struţii sunt păsări care au nevoie de multă mişcare. Patrulează cât e ziua de lungă".
A pornit de la două familii de struţi anul trecut, în mai. În prezent, are patru familii şi 70 de pui. La vârsta de un an, puii ating greutatea de 100 de kilograme. „Carnea de struţ este foarte gustoasă şi sănătoasă. Românii au început să aprecieze această carne, de aceea cred că vor apărea din ce în ce mai multe microferme de struţi", este de părere întreprinzătorul.
Trăieşte în lumea fascinantă a animalelor
Daniel Marincaş este fascinat de ceea ce face. „Struţii sunt păsă