Prima ediţie din noul sezon a emisiunii "MasterChef" a fost lider de audienţă, cu o medie, înregistrată pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, de 12,8 puncte de rating şi 26,4% cotă de piaţă
Cel de-al doilea sezon "MasterChef" a debutat la Pro TV marţi seară, de la 20.25, nu doar cu preparate senzaţionale, ci şi cu personaje şi poveşti savuroase. Prima ediţie din noul sezon a fost lider de audienţă, cu o medie, înregistrată pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, de 12,8 puncte de rating şi 26,4% cotă de piaţă, în vreme ce Antena 1 se clasa a treia, după Kanal D, cu o medie de 4,2 puncte de rating şi 8,6 procente din cota de piaţă. În minutul de maximă audienţă al show-ului, la 21.23, Pro TV înregistra 16,2 puncte de rating şi 32,2 procente din cota de piaţă, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Prima seară a preselecţiilor cu juriul la "MasterChef" a fost una de-a dreptul explozivă. Preparate exotice, dar şi aranjamente tradiţionale şi-au găsit locul pe gheridonul concurenţilor, asezonate cu poveşti emoţionante, dar şi personaje colorate. Seara a fost o premieră şi pentru cei trei juraţi, care s-au aflat în faţa unui preparat inedit, din care nu mai gustaseră niciodată: ficat de ştiucă în file de zargan cu piure de ciulini de baltă şi sos de usturoi. Cel care a mizat pentru un şorţ "MasterChef" pe un astfel de preparat a fost Oana Răzvan Constantin, un tânăr inginer de 27 de ani, care a reuşit astfel să îi impresioneze pe juraţi, dar şi să treacă în etapa următoare. "M-a lăsat cu gura căscată", a recunoscut chef Sorin Bontea imediat după ce i-a dat şorţul. "Asta e o lecţie şi pentru noi".
La fel de inedită a fost şi apariţia lui Pham Hoang Nhat, un student vietnamez de 22 de ani, care a venit la "MasterChef" decis să ia "sosul". Cu un accent irezistibil, da