Vedetele s-au pus pe scris. Este şi cazul Andreei Raicu, care în urmă cu două zile şi-a lansat la Chișinău prima carte de bucate destinată celor care au grijă de silueta lor
„Adevărul": De unde te-ai inspirat pentru cartea ta de bucate?
Andreea Raicu: Reţetele provin din toate călătoriile şi locurile unde am fost. Am ales lucrurile care mi-au plăcut, pe care le-am inclus în alimentaţia mea şi pe care vreau să le împărtăşesc şi oamenilor din jurul meu. Am fost deseori întrebată ce mănânc de arăt aşa. Multă lume îşi imaginează că mă ţin cu două frunze şi trei migdale, ceea ce e complet neadevărat. Mănânc enorm. Dar în sensul că servesc în cantităţi mici, de multe ori pe zi. Sunt în carte câteva feluri pe care le pregătesc acasă. Pe altele le servesc la restaurant. Am ales reţete care se gătesc uşor şi repede, pentru că trăim într-o agitaţie continuă, când nimeni nu petrece mult timp în bucătărie.
E o anumită influenţă gastronomică predominantă în acest volum?
Sunt reţete cu ingrediente care se găsesc uşor, pentru că vreau să fie accesibile tuturor oamenilor. Sunt reţete pe bază de legume, seminţe, fructe de mare şi peşte. Deşi îmi place mult bucătăria asiatică, multe din ingredientele de-acolo sunt foarte greu de găsit. Am păstrat doar preparatele asiatice care pot fi simplu pregătite.
Cui îi este adresată cartea?
Tuturor oamenilor care vor să mănânce mult, sănătos şi să arate bine. Din perioada în care am devenit model şi până în urmă cu câţiva ani am încercat foarte multe diete. Am înţeles că înfometarea nu este o soluţie şi, după ce am citit mult şi am experimentat toate aceste reţete, am ajuns să înţeleg că e foarte important să mănânci tot ce-ţi cere organismul şi să îţi păstrezi sănătatea.
Lansezi cartea doar în faţa unui public feminin.
Da, pentru că femeile gătesc, chiar dacă şi bărbaţii sunt preocupaţi de bucătărie.