Datorită miezului zemos, dulce, parfumat şi răcoritor, pepenele verde este un fruct vedetă din vară până toamna târziu. Curele cu pepeni, indiferent de varietate, pot rezolva numeroase probleme de sănătate: hidratează, vitaminizează, întăresc sistemul imunitar şi reduc inflamaţiile din organism (care pot fi legate de apariţia astmului, diabetului sau aterosclerozei).
Contribuie la detoxifierea organismului
Miezul acestui fruct zemos este un cocteil de apă (peste 90 la sută), zaharuri naturale şi numeroşi nutrienţi, printre care enzime, acizi organici, licopen (substanţă renumită pentru efectul ei antioxidant şi stimulent imunitar).
O cură cu acest fruct, de minimum zece zile pe lună, contribuie la detoxifierea organismului. De aceea, pepenele roşu este recomandat persoanelor care au urmat un tratament medicamentos de durată, dar şi persoanelor care consumă alimente nesănătoase.
Şi murat este un deliciu
Pepenele verde face parte din categoria murăturilor foarte gustoase, folosite drept garnitură la preparatele din carne la mesele festive de sărbători. Murat, acest fruct îşi păstrează în bună parte calităţile. Reumaticii, cardiacii şi bolnavii de ulcer trebuie să consume cu moderaţie aceste murături. Iată o reţetă prin care fructul se păstrează foarte bine toată iarnă:
Ingrediente: 10 pepeni mici, din soiul celor care se murează, 10 castraveţi, gogonele, câteva frunze de ţelină şi de hrean, 3 litri de apă, 25 g de sare la un litru de lichid.
Preparare: legumele spălate se pun într-un borcan, iar deasupra se pun condimentele. Se fierbe apă cu sare. După ce s-a răcit, se toarnă peste legume. Bine legate, borcanele se păstrează la loc răcoros.
Are efecte antistres
Datorită nutrienţilor din compoziţia sa, vitamine (A, B1, B6, C), să