Arădenii au petrecut de dimineaţă, pe Ştrandul Neptun aşa cum au ştiut mai bine, cu muzică, mâncăruri alese şi dans. Printre cei care le-au potolit foamea s-au aflat şi cei de la poliţia locală, care au gătit de zor.
Aceştia au făcut o adevărată demonstraţie prin tocanele preparate şi gustate de sute de arădeni. Încă de la ora 5 dimineaţa, Nicolae Sonda, Laviniu Balint şi Adelina Cseh s-au apucat de tocat zarzavaturile.
Ei nu au gătit câteteva porţii de mâncare, ci sute, deoarece pe parcursul zilei, arădenii au dat năvală pe ştrand, pentru a participa la festivalul Cătlanelor.
Ca şi noutate, pe lângă fasolea cu ciolan a fost tocana de cartofi cu pulpă de porc şi ceafă, preparată după o reţetă proprie a lor. Festivalul cătlanelor este cel mai mare de acest gen din zona de vest, deoarece mii de arădeni au putut mânca tocanele preparate.
Mulţi dintre ei au luat şi la pachet. „Am fost la toate evenimentele dedicate Zilelor Aradului, însă acesta le întrece pe toate. Abia am aşteptat să vin să mânânc tocană. Nimic nu se compară cu mâncarea preparată în cantităţi indrustriale. Mi-am adus găletuşă să duc şi acasă”, spune Cornel Boacără.
Citeşte mai multe despre acest festival, mâine dimineaţă, în Adevărul de Bantat