Albirea firelor de păr poate fi încetinită, susţin specialiştii în dermatologie. Potrivit acestora, atunci când organismul nu mai secretă enzime necesare producerii melaninei, substanţă pigmentară ce determină culoarea podoabei capilare, firele de păr devin gri sau albe, informează site-ul ehow.com.
Specialiştii au realizat o listă cu cinci sfaturi utile pentru a întârzia procesul de albire a părului sau chiar de a preveni apariţia firelor albe.
● Introdu în dieta zilnică alimente bogate în acid folic, cunoscut şi sub denumirea de vitamina B. Astfel, porumbul, broccoli, spanacul, mazărea verde, varza de Bruxelles, sfecla roşie, portocale, pepenele verde, zmeura, afinele, avocado, alune prajite, germeni de grâu, cartofii dulci, dovlecelul, varza, fasole verde, castanele, nucile, ouăle, căpşuni, bananele şi grapefruitul sunt alimente bogate în acid folic. Experţii susţin că această vitamină ajută la producerea melaninei.
● Evită pe cât posibil alimentele intens industrializate. Specialiştii sunt de părere că aceste produse accelerează procesul de îmbătrânire. Responsabile pentru acest fenoment sunt chimicalele tot mai des folosite în industria alimentară. Coloranţii artificiali fac părul să devină casant şi să diminueze nivelul de antioxidanţi din organism.
● Limitează numărul de ţigări fumate pe zi. De asemenea, se recomandă evitarea excesului de alcool. Dermatologii spun că persoanele care fumează şi beau alcool prezintă un risc de patru ori mai mare de a albi înaintea celorlalţi. Atât alcoolul cât şi ţigările seacă organismul de vitamine, minerale şi antioxidanţi.
● Introdu în ritualul de îngrijire măşti pentru a-i reda părului supleţea. Masca pe bază de suc de morcovi regenerează şi vitalizează podoaba capilară. Acest tratament poate fi folosit atât de femei cât şi de bărbaţi. Suc de morcovi, un gălbenuş de ou, două linguri de ulei de