Taxa pe fast-food va afecta atat afacerile proprietarilor, dar mai ales pe studentii ieseni, care, intre doua cursuri, isi potolesc foamea cu un hamburger sau o shaorma. Aplicarea unei astfel de taxe va duce implicit la o majorare a pretului la raft al acestor produse. Patronii restaurantelor de tip fast-food considera ca alimentele nu pot fi considerate viciu si, in consecinta, aceasta noua taxa nu poate fi justificata. Reprezentantii lantului Dopo Poco au declarat ca sunt luati pe nepregatite cu aceasta taxa si ca este prima data cand aud de introducerea unei astfel de taxe.
Cu toate acestea, reprezentantii Dopo Poco considera ca aceasta taxa le va afecta destul de mult vanzarile, dar vor incerca sa se adapteze noilor norme. De asemenea, conducerea companiei considera ca nu este corect ca un produs alimentar sa fie considerat viciu, precum fumatul, pentru care sa se perceapa o astfel de taxa. Proprietarul unui alt restaurant tip fast food din Iasi, Ibrahim Gunbeyi, patronul Mado, este de parere ca aceasta taxa este una necesara pentru stat in conditiile actualei crize financiare. "Ma asteptam la introducerea unei astfel de taxe, dar aceasta nu imi va afecta afacerea, pentru ca eu am incredere in produsele pe care restaurantul meu le ofera clientilor si oricat de mare ar fi taxa, afacerea mea nu va avea de suferit", a declarat Ibrahim Gunbeyi.
Singurii care ar putea fi cu adevarat afectati sunt studentii care ar plati un pret mai mare pentru un hamburger sau o shaorma. Hamburgerul si shaorma vor fi considerate vicii si se va percepe o taxa suplimentara pentru aceste produse. Ministerul Sanatatii vrea sa introduca o noua taxa pentru produsele de fast-food. Astfel, produse ca hamburgerul sau shaorma vor deveni in curand vicii. Taxa pentru aceste produse este similara cu taxa pe viciu aplicata fumatorilor. Conform oficialilor Ministerului