Mâncarea de tip fast food nu este responsabilă doar de kilogramele în plus. Un studiu recent arată că persoanele care obişnuiesc să mănânce astfel de preparate îşi pun sănătatea în pericol, notează Daily Mail.
Rezultatele cercetării au arătat că mâncarea fast food atacă ficatul la fel de agresiv ca şi virusul hepatic. Cotidianul britanic notează că printre cele mai periculoase asemenea preparate se numără cartofii prăjiţi, deoarece conţin diferite ingredinte care atacă ficatul.
„Ştim că sarea este nelipsită de pe cartofii pe care îi cumpărăm de la fast food. De asemenea, nu este niciun secret faptul că aceştia sunt preparaţi în grăsime, dar cartofii prăjiţi de la astfel de restaurante conţin inclusiv zahăr. De ce? Pentru că zahărul ajută la oferirea nuanţei de auriu, specifică preparatelor de tip fast food”, a declarat dr. Drew Ordon, autorul cercetării.
Puiul prăjit şi inele de ceapă cumpărate de la astfel de restaurante atacă, de asemenea, ficatul. „Sunt prăjite în grăsimi, motiv pentru care abundă în grăsimi saturate (nr. grăsimi „rele”), ceea ce afectează ficatul”, a mai precizat autorul cercetării. Dr. Ordon spune că impactul resimţit de ficat în cazul în care mâncăm des produse fast food este asemănător cu impactul virusului hepatic.
Mâncarea de tip fast food nu este responsabilă doar de kilogramele în plus. Un studiu recent arată că persoanele care obişnuiesc să mănânce astfel de preparate îşi pun sănătatea în pericol, notează Daily Mail.
Rezultatele cercetării au arătat că mâncarea fast food atacă ficatul la fel de agresiv ca şi virusul hepatic. Cotidianul britanic notează că printre cele mai periculoase asemenea preparate se numără cartofii prăjiţi, deoarece conţin diferite ingredinte care atacă ficatul.
„Ştim că sarea este nelipsită de pe cartofii pe care îi cumpărăm de la fast food. De asemenea, nu este niciu