Dr Magdalena Moroşanu, medic diabetolog-nutriţionist, explică ce se ascunde sub etichete . Unul dintre alimentele care conţine mai multe substanţe şi componente nocive organismului decât cele benefice este pateul.
Rafturile alimentarelor şi al supermarketurilor sunt pline de produse care mai de care mai „naturale" şi „benefice" organismului. Cu reclame difuzate la nesfârşit pe posturile TV, frumos ambalate şi aşezate pe rafturi astfel încât să-ţi atragă atenţia, nu poţi trece pe lângă ele fără să cumperi măcar o dată. De curiozitate sau de poftă, după caz.
CITEŞTE ŞI:
Ultima descoperire a cercetătorilor!Sexul oral, mai periculos decât fumatul
Iată care sunt cele şapte principii pentru o alimentaţie curată
Etichete colorate
Foarte puţini dintre oameni stau însă şi se gândesc la ce se ascunde cu adevărat în spatele acestor etichete strălucitoare. În cele ce urmează vă prezentăm ce substanţe conţine un pate de porc, cât este natural şi cât reprezintă chimicale.
Această analiză este începutul unui serial despre nutriţie şi alimente pe care vi-l propune „Adevărul de Seară", ediţia de Galaţi.
Am cumpărat la întâmplare o cutie de pate de 100 grame. Nu contează marca. Mai toate pateurile sunt la fel. Iată ce ingrediente aşa-zis „naturale" sunt înscrise pe eticheta produsului: ficat de porc (20%), slănină, apă, şorici, proteină vegetală din soia, sare iodată, amidon din porumb, zahăr ceapă şi amidon din grâu. Numai „hrană naturală" de la un cap la altul!
Doctoriţa Magdalena Moroşanu, medic diabetolog-nutriţionist, atrage atenţia că majoritatea ingredientelor menţionate aici sunt de fapt nocive sănătăţii.
„Dintre produsele naturale pe care eu le citesc aici, împotriva sănătăţii sunt foarte multe. Ficatul de porc conţine foarte mult colesterol. Slănina este un concentrat de acizi graşi saturaţi care au o co