Magiunul natural de prune Topoloveni, produs de compania Sonimpex Serv Com, a fost medaliat recent de International Taste&Quality Institute din Bruxelles cu premiul The Superior Taste Award, o recunoaştere mondială care se bazează pe degustarea fără cunoaşterea produselor, potrivit NewsIn.
Astfel, magiunul de Topoloveni a devenit primul produs alimentar tradiţional românesc care primeşte această distincţie din partea Institutului.
„Acest produs este un deschizător de drumuri pentru celelalte produse tradiţionale româneşti. Astfel, numele de Topoloveni va fi cunoscut în Europa şi la nivel mondial ca un loc unde sunt realizate produse deosebite. Îmi doresc să fie urmat şi de alte produse din România", a spus Mihail Dumitru, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale.
Acesta a adăugat că piaţa europeană a produselor tradiţionale este una importantă, iar România ar trebui să îşi facă simţită prezenţa cu cât mai multe produse, adăugând că producătorii de profil vor beneficia de tot sprijinul necesar din partea ministerului de resort.
Degustarea magiunului natural de prune Topoloveni, din cadrul selecţiei, a fost realizată de 60 de bucătari de renume internaţional.
Magiunul de Topoloveni a mai obţinut până în prezent şi alte distincţii şi recunoaşteri, printre care cea de furnizor al Casei Regale a României pentru următorii trei ani, produs tradiţional atestat de Ministerul Agriculturii, certificarea Centrului Naţional de Încercare şi Expertizare a Produselor LAREX, codul NATO de agent economic, precum şi certificarea Kasrut, din partea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.
În acelaşi timp, magiunul este primul produs românescc care a fost înregistrat începând cu luna februarie 2009 pentru obţinerea indicaţiei geografice protejate, indicaţie prin care Comisia Europeană garantează autenticitatea şi calitatea reţetei.
Magiu