Paul Bocuse-bucătarul şi Valéry Giscard d’Estaing- preşedinte al Franţei, s-au născut în aceeaşi ani, 1926, şi în aceeaşi lună, februarie. Valéry Giscard d’Estaing vorbea despre celebra supă care i-a fost servită la Palatul Élysée, în 1975, astfel Paul Bocuse-bucătarul şi Valéry Giscard d’Estaing- preşedinte al Franţei, s-au născut în aceeaşi ani, 1926, şi în aceeaşi lună, februarie. Valéry Giscard d’Estaing vorbea despre celebra supă care i-a fost servită la Palatul Élysée, în 1975, astfel: “Prânzul a început cu o supă celebră creată de Paul Bocuse, prezentată într-o mică supieră şi acoperită cu o crustă potrivit de coaptă. Când am spart crusta, parfumul trufelor venea să ne gâdile nările. Această reţetă, ca şi altele create de Bocuse, n-avea altă şansă decât să cunoască faima mondială. Ea reaminteşte originile sale şi îi păstrează numele”. Preşedintele francez avea nostalgia savorii preparatului cu pricina. Bocuse avea să scrie şi el despre această supă: “N-am creat niciodată supa V.G.E. (Valéry Giscard d’Estaing). Nimeni nu poate spune că el se află la originea unui fel de mâncare. Adevărata istorie a acestei supe, care a făcut înconjurul lumii, este întâlnirea între oameni şi ingrediente. Cu câteva săptămâni înainte să fiu primit la Élysée, în 1975, am cinat la bunul meu prieten Paul Hoeberlin, în Alsacia. Acolo am degustat o trufă întreagă, învelită în bucăţele de foie gras şi apoi în aluat de foitaj, totul prezentat într-un mic vas de porţelan alb, termorezistent, utilizat de obicei pentru sufleuri. Am remarcat faţă de Paul că este o invenţie extraordinară. «Ideea nu îmi aparţine», a replicat el. «M-a inspirat o reţetă de plăcintă cu pui care se prepară în Anglia»“.
Mică biografie
Viaţa lui Bocuse este atât de bogată încât numai o carte ar putea să o cuprindă. De altfel, i-a şi fost dedicată una, intitulată “Paul Bocuse, focu